Speelgoed aanbieding

12 september 2018 door speelgoedaanbiedingen met 0 reacties

Welk speelgoed is geschikt voor een baby?


Speelgoed voor een baby is nodig.
Hoewel ze zich in het begin prima vermaken met “niets”, heeft een baby van een paar maanden niet genoeg aan alleen de eigen handen en voetjes. Spelen met een speeltje is belangrijk. Hierdoor ontwikkelt je kind zijn of haar motoriek. Het prikkelt de nieuwsgierigheid van je kind en je kind leert hem/ haar zintuigen op scherp te zetten. In de eerste drie maanden van je baby is het verstandig om het speelgoed te doseren tot twee speeltjes tegelijk. Dit om overprikkeling te voorkomen. Een zachte kleine knuffel voldoet dan ook de eerste tijd. Vanaf de derde maand ziet je baby ook in kleur. En wordt het gezichtsvermogen van de baby scherper. Het ziet diepte en kan kleuren onderscheiden. Leg felgekleurde voorwerpen in de box, ze vinden het prachtig. Nu gaat de baby zijn / haar handjes ontdekken. Proberen om er iets mee vast te pakken. En eenmaal in de handen gaat het direct naar de mond. Baby’s hebben een sterk ontwikkelde tastzin in de mond en gebruiken de mond dus in plaats van de handen om voorwerpen te leren kennen. Let dus heel goed op dat je kind geen kleine voorwerpen te pakken krijgt.

Welk speelgoed voor een baby van 3-4 maanden?

Speelgoed met felle kleuren, duidelijke lijnen en vormen. Een muziekmobiel, muziekdoosje, stoffen bal, zachte rammelaar, knisperdoekje. En een zachte, kortharige knuffel. Geef geborgenheid, daar is de box de ideale plek voor.

Welk speelgoed voor een baby van 5-6 maanden?

Een activitycenter voor in de box, babygym, een onbreekbaar spiegeltje waarin de baby zichzelf ziet, rammelaars met en zonder muziek, plastic stapelringen, grote en kleine zachte ballen, zachte plastic blokken, een tuimelaar. Een stoelzuiger voor de kinderstoel. Rond de zesde maand zal de baby de eerste tandjes krijgen. Verstandig is dan om een ijsbijtring aan te schaffen zodat het tandvlees gekoeld kan worden.

Welk speelgoed voor een baby van 7-8 maanden?

Je baby gaat nu kruipen, zich zelfstandig voortbewegen. Rollen met een bal is favoriet op deze leeftijd.
Ook het spelen in bad met badspeeltjes is nu heel leuk.

Welk speelgoed voor een baby van 9-10 maanden?

Draaien en drukken is een geweldig leuke bezigheid op deze leeftijd. Geef je kind een bromtol met een brede voet waarop ze kunnen drukken en iets zien bewegen. Je kind kan nu al kleine voorwerpen goed oppakken. Wil graag dingen uit elkaar halen en proberen het weer in elkaar te zetten. Plastic blokken, een stapeltoren van groot naar klein, Alles ergens in doen en er weer uit halen, een plastic emmer met gekleurde blokken, plastic autootjes.

Welk speelgoed voor een baby van 11-12 maanden?

Op knopjes drukken en kijken wat er gebeurd. Lichtjes en geluidjes en veel kleur. Daar is de baby nu aan toe. Een voorbeeld is het interactieve baby speelgoed van V-Tech.

Ook gaat je baby proberen te staan en te lopen. Een loopfiguur als ondersteuning bij de eerste stapjes is meestal nodig. Zodra je kind kan lopen is een duw – of trekfiguur reuze interessant. Zodra je kind kan lopen en zelfstandig kan zitten is het toe aan een loop rij figuur. Het ultieme verjaardagscadeau is dan ook een Big BobbyCar. Ook wel de knietjes auto genoemd. Wanneer je je kind er voor het eerst op zet zal je bemerken dat het kind met een rechte rug zit. Kort bij de grond. Wielen onder het figuur zodat het kind niet met de hakken tegen de wielen aan komt. Allereerst gaat het kind zich achteruit voortbewegen, daarna pas vooruit. Snelheid wordt gemaakt, en hoe ouder je kind wordt hoe harder hij/zij zal gaan. Schoenen zullen slijten maar daar heeft Big schoenbeschermers voor uitgebracht. En als je kind wat ouder is gaat deze met zijn knie in de uitholling van de zitting zitten en racet zo rond.

Lees ook: Welk speelgoed voor driejarige

Reageren op deze blog