De leukste Playmobil aanbieding vinden

Een Playmobil aanbieding is erg handig wanneer je op zoek bent naar een leuk cadeautje voor een kind tussen de vier en twaalf jaar. Om te beginnen is Playmobil heel erg leuk speelgoed. Playmobil bestaat uit poppetjes met gedeeltelijk beweegbare ledematen en bijbehorende accessoires. Deze accessoires kun je heel gemakkelijk aan het poppetje vastklikken. Playmobil heeft ook een leerzaam aspect. De poppetjes zijn niet té gedetailleerd. Het grote voordeel hiervan is dat kinderen hun fantasie moeten gebruiken. Playmobil stimuleert op deze manier de ontwikkeling van sociale en creatieve vaardigheden bij het kind. Ten slotte is het heel leuk is dat je alle poppetjes en accessoires met elkaar uit kunt wisselen. Playmobil is namelijk een universeel systeemspeelgoed, dus alles past bij elkaar. Een nieuwe Playmobil aanbieding hoeft er dus nooit voor te zorgen dat het kind zijn of haar oude Playmobil laat liggen. Sterker nog: het kan er juist voor zorgen dat het oude Playmobil weer ‘herontdekt’ wordt. Het nieuwe Playmobil kan immers gebruikt worden in combinatie met het oude Playmobil. Je kunt een Playmobil aanbieding daarom beter niet negeren. Koop de Playmobil aanbieding en leg het in de kast. Er komt altijd wel weer eens een verjaardag en dan kan het van pas komen.

De geschiedenis van Playmobil

Voor je op zoek gaat naar een Playmobil aanbieding wil je vast wel iets meer te weten komen over de geschiedenis van Playmobil. Playmobil bestaat namelijk al heel lang en wordt geproduceerd door het Duitse speelgoedbedrijf ‘Brandstätter’. Brandstätter was ook de firma die het Playmobil in 1974 als eerste introduceerde. Speelgoedontwerper Hans Beck was verantwoordelijk voor het ontwerp van de poppetjes. De jaren 70 werden gedomineerd door de oliecrisis. De speelgoedfirma Brandstätter werd hier zwaar door getroffen omdat de prijzen voor kunststof verzesvoudigden. Hierdoor was het niet langer rendabel om groot speelgoed te ontwerpen. Brandstätter gaf Beck daarom de opdracht om een klein stuk speelgoed te ontwerpen. En dat werd het 7,5 centimeter hoge Playmobil poppetje. Hij liet zich voor het idee van Playmobil inspireren door het concept van de tinnen soldaatjes van vroeger. Bij het ontwerp maakte hij echter een aantal keuzes die hij baseerde op zijn onderzoek naar het speelgedrag van kinderen. Zo zorgde hij er voor dat de poppetjes eenvoudig waren. De lichaamsdelen moesten kunnen bewegen, maar in beperkte mate. Ook moesten de poppetjes een vrolijk, lachend gezichtje hebben, zónder neus. De meeste kinderen tekenen namelijk zelf ook geen neus wanneer ze een gezicht tekenen. Ook liet hij de poppetjes tijdens het ontwerpproces steeds uitproberen om te zien hoe de kinderen erop reageerden. Door dit te observeren kon hij het poppetje tot in detail perfectioneren.

 

Klik hier om nu de beste Playmobil aanbiedingen te bekijken!

 

De ‘Spielwarenmesse’ van 1974

In 1974 werden de eerste Playmobil poppetjes gemaakt. De collectie bestond uit bouwvakkers, indianen en ridders. De collectie werd op een grote internationale speelgoedbeurs in Duitsland tentoongesteld. Deze speelgoedbeurs stond bekend als de ‘Spielwarenmesse’. Speelgoedimporteurs vanuit de hele wereld bezochten deze beurs om nieuw speelgoed te bekijken en orders te plaatsen. Aanvankelijk reageerde men niet erg enthousiast op het Playmobil. Tot de Nederlandse speelgoedimporteur Otto Simon het Playmobil zag. Hij herkende de enorme potentie van het speelgoed en kocht in één klap de hele voorraad ter waarde van 1 miljoen Euro op. Deze mega-order wekte de interesse van andere inkopers, en ineens was Playmobil helemaal ‘hot’. Nederland was dankzij de order van Otto Simon één van de eerste landen waar het Playmobil werd geïntroduceerd. En binnen de kortste keren bleek het speelgoed een groot succes. De collectie werd daarom in hoog tempo uitgebreid. Een jaar later begon men al met de productie van vrouwelijke poppetjes en kinderpoppetjes.

De ontwikkeling van Playmobil aanbod

In eerste instantie bestond het aanbod Playmobil voornamelijk uit poppetjes en accessoires. Vanaf 1976 kwam hier verandering in. Brandstätter begon met de productie van een collectie voertuigen. Deze collectie bestond uit een brandweerwagen, een huifkar en een politieauto. Ook werd er een collectie gebouwen geïntroduceerd. Deze gebouwen pasten bij de indianenpoppetjes en hadden een soort ‘westernthema’. Er was een hotel, een soldatenfort, een saloon, een bank, een kantoor van de sheriff, enzovoorts. In 1977 deed men iets vergelijkbaars voor de ridderpoppetjes. Zij kregen een kasteel, een bakkerij, een gevangenis, een stadsmuur, naaihuis, herberg, schuur en nog veel meer. Het kasteel was in tegenstelling tot de westerngebouwen van 1976 niet ‘af’. In plaats daarvan kon men verschillende bouwelementen zoals ramen, deuren en muren kopen. Deze elementen konden door middel van uitsparingen en verbindingsstukken aan elkaar gekoppeld worden. Het modulaire gebouw was een groot succes omdat het kasteel helemaal naar wens kon worden gebouwd. In de loop der jaren werden er steeds meer gebouwen en thema’s toegevoegd. In de jaren 80 begon men ook de poppetjes zelf te vernieuwen. De poppetjes kregen draaibare handen en nieuwe kleuren. Ook werden er nieuwe kleren en kapsels geïntroduceerd. Hierdoor werd het Playmobil wat persoonlijker en kon men voortaan poppetjes kopen die pasten bij de smaak van het kind.

Playmobil Anno nu

Ook vandaag de dag komen er regelmatig nieuwe versies uit. Zo kun je kiezen uit sportieve poppetjes, modieuze poppetjes, oude poppetjes, jonge poppetjes en nog veel meer. In de afgelopen decennia heeft men flink wat technische vooruitgang geboekt. Hierdoor kan men de poppetjes nu gedetailleerder maken. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van snorren, baarden, blosjes, enzovoorts. Ook kan men tegenwoordig veel kleinere onderdelen maken. Brandstätter maakt gebruikt van deze nieuwe mogelijkheden en brengt regelmatig nieuwe sets op de markt. Eén ding is echter niet veranderd: Playmobil is nog steeds onverminderd populair. Inmiddels zijn er miljarden poppetjes gemaakt die in ruim 80 landen worden verkocht.

Playmobil Fun Parks

Je kunt tegenwoordig niet alleen Playmobil kopen, maar ook een heus Playmobil Fun Park bezoeken. Een Playmobil Fun Park is een themapark waar kinderen het Playmobil op ware grootte kunnen zien. Hierdoor kunnen ze zich voor één dag zelf een Playmobilpoppetje voelen. Ook kan men in dergelijke parken volop spelen met avonturen beleven.

Waarom is Playmobil zo’n succes?

Playmobil is al decennialang een ongelooflijk groot succes. En zelfs in deze tijd waarin speelgoed in toenemende mate digitaliseert weet Brandstätter nog altijd miljoenenomzetten te draaien. Dit aanhoudende succes is voor een groot deel te danken aan de uitvinder Hans Beck. Hij liet zich bij het ontwerp van Playmobil leiden door het speelgedrag van kinderen. En ook al zijn de poppetjes in de loop der jaren wel geëvolueerd, de essentie van het ontwerp is hetzelfde gebleven. Het is nog steeds een eenvoudig, lachend poppetje van 7,5 centimeter hoog. Bovendien is men trouw gebleven aan de oorspronkelijke filosofie van Beck. Playmobil moet ‘blij’ speelgoed zijn. Voor elementen zoals seks, angst en geweld is daarom geen plaats. Ook vluchtige trends probeert men zoveel mogelijk te negeren. Hierdoor heeft het speelgoed een tijdloze uitstraling. Ten slotte luistert men net zoals Hans Beck naar de suggesties en ideeën van kinderen. Want zij zijn de sleutel tot het succes van Playmobil.

Een Playmobil aanbieding als cadeautje

Zie je ergens een leuke Playmobil aanbieding? Dat is goed nieuws, want Playmobil is erg geschikt om cadeau te geven. Aan je kind, een neefje of nichtje, en misschien wel je kleinkind. Het grote voordeel van Playmobil is dat je het in verschillende prijsklassen kunt kopen. Voor een relatief klein bedrag heb je al een eenvoudige maar leuke set. En als je dan ook nog een leuke Playmobil aanbieding scoort, ben je nog voordeliger uit. Dit maakt Playmobil ook ideaal als cadeautje voor een feestje. Zo heeft je kind altijd iets leuks te geven en de ontvanger is er gegarandeerd blij mee. Natuurlijk is het wel slim om je even te verdiepen in de smaak van het kind. Het ene kind wordt nu eenmaal blijer van een cowboy, terwijl andere kinderen meer zien in een moeder en kind. En ken je het kind niet zo goed? Vraag het dan even na bij de ouders. Misschien heeft het kind wel iets op het oog. Je kun dan even goed rondkijken wellicht vindt je dan wel een Playmobil aanbieding met de specifieke set die het kind graag wil.

Waar vind ik de beste speelgoed aanbieding?

Speelgoed is hartstikke leuk en heel geschikt om cadeau te geven met verjaardagen of de feestdagen. En ook met een klein budget kun je al een leuk setje kopen. Perfect voor Sinterklaas. Zo’n klein setje past immers precies in een kinderschoen. Maar ook al is zo’n klein setje gunstig geprijsd, je wilt er liever niet teveel geld aan uitgeven. En dat is heel begrijpelijk, het leven is immers al duur genoeg. Dan kun je het beste op zoek gaan naar een speelgoed aanbieding. Met een speelgoed aanbieding betaal je namelijk nooit meer dan noodzakelijk is. En dankzij de besparing kun misschien nog een tweede speelgoed aanbieding kopen. Dan kun je niet één maar twee kinderen heel erg blij maken. En het feit dat je speelgoed koopt, zal de ontvanger bovendien weinig uitmaken. Want wat voor jou een leuke aanbieding is, betekent voor een ander gewoon een leuk cadeau. Bekijk voor extra voordeel ook eens de beste aanbiedingen en actuele Intertoys kortingscodes!

 

PLAYMOBIL AANBIEDINGEN

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw favoriete Playmobil. Daarom hebben wij de beste Playmobil aanbiedingen voor u op een rijtje gezet.

 

Bekijk ook de Lego aanbiedingen