De beste Lego aanbieding scoren

Een Lego aanbieding komt altijd van pas. Want wie houdt er nu niet van Lego? Hele generaties zijn er mee opgegroeid. Vaak hebben zij hun Lego bewaard en geven het weer door aan hun kinderen. En natuurlijk spelen ze dan zelf ook graag nog even mee. Want Lego is echt niet alleen voor kinderen. Er is zo langzamerhand zelfs een hele cultuur rond het merk ontstaan. Fans kopen niet alleen het speelgoed maar spelen ook Lego-games, kijken naar Lego-films en bezoeken Lego-pretparken. Reden genoeg om eens stil te staan bij de geschiedenis van het speelgoed. Hoe heeft Lego zich in de loop der tijd ontwikkeld en waarom is het zo succesvol? En misschien wel het allerbelangrijkste wat je wilt weten: hoe vindt je de beste Lego aanbieding?

De geschiedenis van Lego

Zoals de meesten wel weten is Lego van Deense makelij. Wat niet iedereen weet is dat het bedrijf wat Lego maakt al heel oud is. De oprichter van het bedrijf, timmerman Ole Kirk Kristiansen, begon al in 1932 met ontwerpen en maken van houten speelgoed vanuit zijn eigen woning. Hij noemde zijn bedrijf ‘Lego’, wat staat voor het Deense ‘Leg godt’. Leg godt betekent zoveel als ‘speelgoed’. Een leuk detail is dat Lego in Latijn zoveel betekent als ‘ik zet in elkaar’ of ‘ik verzamel’. Het bedrijf van Kristianssen liep goed en in 1949 waren er al vijftig mensen werkzaam bij Lego. Inmiddels was ook zijn zoon, Godtfred, in het bedrijf gaan werken. Onder zijn leiding begon men in 1949 voor het eerst plastic bouwsteentjes te produceren. Deze steentjes noemde men ‘Lego’. In 1958 maakte men een kleine aanpassing aan de onderkant, waardoor de steentjes aan elkaar bevestigd konden worden. Mede dankzij deze aanpassing was Lego vernieuwend en al snel een succes.

 

Klik hier om nu de beste Lego aanbiedingen te bekijken!

 

Het themapark Legoland

In de jaren 60 was Lego al niet meer weg te denken. De bouwsteentjes werden zelfs zo populair dat in 1968 het eerste Lego-themapark werd geopend: Legoland. Eerst in het Deense Billund, en later ook in Duitsland en Amerika en nog vele andere landen. Legoland is een park waarin verschillende themawerelden levensgroot en geheel in lego zijn nagebouwd. Een bezoek aan Lego-land is voor veel fans van dit speelgoed een absoluut hoogtepunt. En zelfs de mensen die niet van Lego houden staan nog perplex bij het zien van de levensgrote bouwwerken. Het komt dan ook niet als een verrassing dat Legoland in Billund dagelijks kan rekenen op zo’n 6000 bezoekers.

Lego wordt steeds ‘slimmer’

De legostenen zijn in de loop der tijd nauwelijks veranderd. En dat is eigenlijk ook niet nodig omdat je met deze bouwsteentjes vrijwel alles kunt maken. Ze zijn hierdoor nauwelijks aan de tijdgeest onderhevig. Dit betekent overigens niet dat men innovatie uit de weg ging. In tegendeel. Dankzij bepaalde technologische ontwikkelingen is het steeds gemakkelijker geworden om geavanceerde onderdelen te maken en toe te voegen. Een goed voorbeeld hiervan is de roboticaserie ‘Lego Mindstorms NX’. In deze serie vindt je onder meer pakketten waarmee je zelf een robot kunt ontwerpen én programmeren. Kortom: Lego wordt steeds slimmer, waardoor het voor een steeds groter wordende groep mensen uitdagend is om mee te spelen.

Lego speelt in op de trends

Een andere manier waarop de producent van Lego innoveert is door in te spelen op bepaalde trends. Neem bijvoorbeeld de Harry Potter films. Al in 2001 kwam Lego met een set rond het thema Harry Potter. Deze set was meteen erg populair, ook als verzamelobject. Sindsdien zijn er nog vijftig van zulke sets uitgebracht. Ook heeft men een aantal bijpassende boeken gepubliceerd, die eveneens als zoete broodjes over de toonbank gaan.

De introductie van games met een Lego-thema

De computer wordt steeds belangrijker in het speelgedrag van kinderen. Lego had dit kunnen zien als een bedreiging. In plaats daarvan heeft Lego deze ontwikkeling volledig omarmd. Het bedrijf is in 2005 een samenwerkingsverband aangegaan met ontwikkelaar TT en heeft inmiddels al diverse Lego-games uitgebracht. In deze games speelt de gebruiker een personage die met behulp van zijn vaardigheden puzzels moet oplossen. Lego kiest voor populaire thema’s zoals Batman, Lord of The Rings, Star Wars en Pirates of the Carribean. Dit soort films hebben veel fans die graag verzamelen. Een Lego-game zullen zij daarom ook graag willen hebben. En op die manier is een commercieel succes haast gegarandeerd.

2008: Lego verliest octrooi

De laatste jaren zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Lego. In 2008 oordeelde het Europese Hof van Justitie dat Lego niet langer een octrooi heeft op de bouwsteentjes. Als gevolg hiervan mogen andere bedrijven nu ook ‘Lego’ maken. Omdat zij de legostenen vaak goedkoper aanbieden is er nu de noodzaak om zich te onderscheiden.

Lego aanbieding voor meisjes

Eén van de manieren waarop Lego zich nu wil onderscheiden is het aanspreken van nieuwe doelgroepen. Zo besteedt men nu extra aandacht aan meisjes. Zo kwam Lego in 2012 met een nieuwe Lego-lijn genaamd ‘Friends’. Deze lijn richt zich speciaal op meisjes en maakt gebruik van typische ‘meisjeskleuren’ zoals roze. De Friends-lijn was meteen een groot succes. Dit blijkt wel uit de omzet van 2012, die ruim 20% hoger lag dan het jaar ervoor. Ook komt Lego steeds vaker met themasets voor meisjes. Een goed voorbeeld hiervan is de set voor de film ‘Frozen’. Frozen werd zo’n hype dat er een enorme vraag naar merchandise ontstond. Deze Lego aanbieding was dan ook een schot in de roos.

Lego Juniors

Lego bedient tegenwoordig nog een doelgroep: de leeftijd 4 tot en met 7 jaar. Tot en met een jaar of 4 spelen kinderen vaak met Duplo. Daarna is Duplo eigenlijk niet meer zo interessant omdat het te eenvoudig is en dus ook geen uitdaging biedt. Tegelijkertijd is Lego nog te ingewikkeld. Daarom kwam Lego in 2014 met ‘Lego Juniors’. Lego Juniors is eigenlijk hetzelfde als normale lego, alleen makkelijker. Zo wordt de lego alvast voorgesorteerd in zakjes en zijn er snel-start-elementen toegevoegd. Hierdoor wordt het spelen minder tijdrovend, waardoor het leuk blijft voor de kleinere kinderen. Ook is er een eenvoudige handleiding bijgevoegd die ook begrijpelijk is voor de kleintjes.

Lego WeDo

In bepaalde winkels kun je tegenwoordig ook LEGO WeDo kopen. WeDo is bedoelt voor kinderen die op zoek zijn naar extra uitdaging. Met deze Lego kunnen zij niet alleen de normale dingen bouwen, maar ook de basisbeginselen van het programmeren en besturen leren. Dit leerzame speelgoed is een handig opstapje naar Lego Mindstorms NX waarin men onder meer met robotica aan de slag gaat.

Een nieuwe mijlpaal: ‘The Lego Movie’

In 2014 bereikte het merk een nieuwe mijlpaal. Toen ging namelijk de allereerste Lego-film in première. Voor deze film ging Lego een samenwerking aan met Warner Bros. De geanimeerde 3D-film ‘The Lego Movie’ gaat over verschillende Lego-personages in een wereld die opgebouwd is uit virtuele legoblokjes.

Lego is hipper dan ooit

Het concept Lego is door de jaren heen niet veranderd. Toch weet het merk zich telkens weer opnieuw uit te vinden. En men beperkt zich hierbij niet alleen tot Lego. Ook films, games, boeken en pretparken ziet men als mogelijkheden om het merk nog beter in de markt te zetten. En zelfs het verlies van het octrooi vormde geen obstakel. In 2015 werd Lego zelfs uitgeroepen tot sterkste merk ter wereld. Dus heb je binnenkort een cadeautje nodig? Nu Lego steeds meer doelgroepen weet te bereiken weet je zeker dat er altijd iets passends te vinden is. En het mooie is: je vindt altijd wel een leuke Lego aanbieding waar je van kunt profiteren.

Het voordeel van een goede Lego aanbieding

Wil je Lego kopen maar heb je geen inspiratie? Kijk dan eens rond of je een goede Lego aanbieding ziet. Wie weet is het precies wat je nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook eens vragen wat het kind leuk vindt. De meeste kinderen weten heel goed wat ze wel of niet leuk vinden. Misschien droomt jouw dochter wel van een Frozen-set. Dan kun je kijken of hier een Lego aanbieding van is. wellicht wil jouw slimme kleinkind graag leren programmeren. Dan is een set van Lego WeDo vast een succes. Omdat je van te voren niet zeker weet of het kind hier echt wat mee kan, kun je het beste een Lego aanbieding uitproberen.

De beste speelgoed aanbieding vinden

Wil je liever niet teveel geld kwijt zijn aan een cadeautje? Dan is speelgoed een prima idee. Je kunt het immers zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn zeer uitgebreide, maar ook heel eenvoudige sets. Een simpele set is vaak helemaal niet duur. Wil je nog meer besparen? Dan kun je het beste op zoek gaan naar een speelgoed aanbieding. Het grote voordeel van zo’n aanbieding is dat je nooit teveel betaalt. Dankzij een aanbieding houdt je waarschijnlijk zelfs geld over. Dan kun je misschien nog wel wat extra’s kopen. Het gekochte speelgoed leg je dan gewoon ergens in de kast. Dan ben je altijd voorbereid als er iemand jarig is. Bekijk voor extra voordeel ook eens de beste aanbiedingen en actuele Intertoys kortingscodes!

 

LEGO AANBIEDINGEN

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw favoriete Lego. Daarom hebben wij de beste Lego aanbiedingen voor u op een rijtje gezet.

 

Bekijk ook de Playmobil aanbiedingen