Educatief speelgoed

10 december 2018 door speelgoedaanbiedingen met 0 reacties

Educatief en leuk speelgoed


Voor kinderen is er niets leuker dan spelen met speelgoed! Maar het is ook zeer belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Hierdoor is er steeds meer vraag naar educatief speelgoed. Dit verschilt natuurlijk ook per leeftijd maar het begint al bij kinderen vanaf 2 jaar oud. Door het spel leert een kind de wereld ontdekken en ontwikkeld zich op verschillende vlakken zoals de motoriek en creativiteit. Hier een aantal voorbeelden voor educatief én leuk speelgoed!

Hierbij een aantal voorbeelden per leeftijdscategorie:

Educatief speelgoed – 0 tot 2 jaar

De eerste levensjaren van een kind zijn ontzettend belangrijk. Ze leren eigenlijk door te spelen en door te verkennen. Wanneer een kind ongeveer zes maanden oud is beginnen ze al met speelgoed te spelen en naar allerlei voorwerpen te grijpen. Voorbeelden van educatief speelgoed voor kinderen van 0 tot 2 jaar zijn bijvoorbeeld boekjes met geluiden, blokken stapelen of activiteiten knuffels. Door bijvoorbeeld blokken te stapelen oefenen zij hun motoriek, gevoel voor logica en fantasie.

Wanneer kinderen bijna twee jaar oud zijn, gaan ze meer herkennen en zich voor andere dingen interesseren, ze willen namelijk meer begrijpen. Denk hierbij aan dat ze knuffels gaan tellen en sorteren dan wel op grootte of op kleur.

 

Educatief speelgoed

 

Educatief speelgoed – 4 tot 6 jaar

Peuters ontdekken ontzettend veel! Zij gaan vanaf 4 jaar naar de basisschool en gaan ze voor het eerst echt onderwijs volgen. Ze gaan leren lezen, schrijven, rekenen enzovoort, dan vinden ze het niets leuker om dit ook thuis te laten zien wat ze hebben geleerd. Met educatief speelgoed oefenen zij verder thuis zonder het in de gaten te hebben.

Daarnaast is het op deze leeftijd belangrijk om te kijken wat je kind leuk vind om te doen. Dit is namelijk de leeftijd dat het zijn interesses gaat ontwikkelen. Voor 4-jarigen is educatief speelgoed waar ze reacties op krijgen, bijvoorbeeld door geluiden, knopjes en door spellen te doen met meerdere personen. Denk hierbij aan een simpel bordspel.

 

Educatief speelgoed

 

Educatief speelgoed – vanaf 6 jaar

Kinderen vanaf 6 jaar zitten nu meestal in groep 3 / 4 en leren steeds meer, met name op sociaal gebied. Ze krijgen vriendjes en vriendinnetjes en willen hiermee ook afspreken na schooltijd. Hier leren ze om samen te spelen en te delen, het inlevingsvermogen wordt ontwikkeld en leren om gaan met winnen en verliezen. Educatief speelgoed voor kinderen vanaf 6 jaar is speelgoed waarbij je knutselt, leest of bouwpakketten.

Toch is het op deze leeftijd ook ontzettend belangrijk dat de kinderen naar buiten gaan, met leeftijdsgenootjes spelen en sociale contacten maken.

 

Educatief speelgoed

 

SPEELGOED AANBIEDINGEN

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw favoriete speelgoed. Daarom hebben wij de beste speelgoed aanbiedingen voor u op een rijtje gezet.

Reageren op deze blog