17 maart 2018 door speelgoedaanbiedingen met 0 reacties

5 Tips om speelgoed op te ruimen


Het kan heel frustrerend en vermoeiend zijn voor ouders om speelgoed op te ruimen. Maar met deze 5 tips om speelgoed op te ruimen wordt het een stuk leuker en overzichtelijker!

“Speelgoed opruimen blijft voor ouders een grote uitdaging. Wat kan ik doen met al het speelgoed, puzzels en spelletjes? Op welke manier houd ik het huis netjes en overzichtelijk?”

Wij hebben 5 tips om speelgoed op te ruimen onder elkaar gezet.

1. Transparante opbergboxen

Deze kunststof opbergboxen zijn overal handig voor. Ze zijn makkelijk op elkaar te stapelen en je ziet direct welk speelgoed erin zit. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, met en zonder wieltjes. Vul de transparante opbergboxen met speelgoed, bijvoorbeeld met Playmobil, Knex of puzzels en stapel ze op elkaar of plaats ze onder het bed op de slaapkamer van je kind.

2. Aanleren

Leer je kinderen op een speelse manier aan om het gebruikte speelgoed na het gebruik terug te zetten. Dit scheelt jou dagelijks veel extra opruim- en sorteer werk.

 

3. Sorteer speelgoed

Sorteer speelgoed altijd goed. Wil je kind bijvoorbeeld met Lego of Baby Born spelen, dan hoeft je kind niet weer alles overhoop te trekken. Ook dit scheelt je weer extra opruimwerk.

4. Nieuw speelgoed

Krijgt je kind bijvoorbeeld op haar verjaardag, een diploma uitreiking of tijdens  sinterklaas nieuw speelgoed? stel dan een vaste regel op, voor elk nieuw speelgoed gaat een oud en versleten speelgoed weg. Gooi dit speelgoed niet weg maar geef het even af bij een kringloopwinkel in de buurt, op deze manier maak je er andere kinderen ook nog eens blij mee!

5. Kies een opruimmoment

Kies op het einde van elke dag samen een vast opruimmoment. Laat op dit moment de kinderen op een speelse meehelpen opruimen, op deze manier leer je ze dat opruimen normaal is.

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en de beste speelgoed aanbiedingen? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook en Instagram.

Reageren op deze blog